Καθηγητές

Γνωρίστε τους ανθρώπους μας!
Μάρα Νιάρχου

Η Μάρα Νιάρχου είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Νίκης Κονταξάκη”.
Ξεκίνησε το χορό σε ηλικία έξι ετών ,στη σχολή “Μαίρης Βανδώρου” και αργοτερα συνεχισε στο φυτόριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης.
Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού χορού στη Σχολή του Γιάννη Μέτση και μαθήματα κλασικού και σύγχρονου στη Σχόλη της Δέσποινας Γρηγοριάδου.
Μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού εισήχθει στο επαγγελματικό τμήμα ,από όπου αποφοίτησε το 1988.
Δασκαλοί της ηταν ο Λεωνίδας Ερενίδης, ο Γιάννης Μέτσης, η Μαρία Κυνηγού, η Λίλι Αρισμάνογλου, η Ντορίνα Καλεθριανού κ.α.
Συμμετείχε ως χορεύτρια σε πολλές παραστάσεις κατά τη διάρκεια των ερασιτεχνικών και επαγγελματικών της σπουδών.
Επίσης συμμετείχε ως χορεύτρια στην ομάδα σύγχρονου χορού “Πρόσκαιρη Σύνθεση”.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για τη διδασκαλία του ρώσικου συστήματος Vaganova το οποίο της παρέχει επάρκεια για τη διδασκαλία και την εκπαιδεύση των παιδιών στο συγκεκριμένο σύστημα.
Είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΙΣΧΕ (Σωματείο Ιδιωτικών Σχολων Χορου Ελλαδος) και για αρκετά χρόνια ήταν στην ελεγχτική επιτροπή του συλλόγου.

Σταυρούλα Δελέντα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 2008 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας το 2014.
Ξεκίνησε μαθήματα χορού το 1990 στην Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Μοριάνοβα και στην πορεία συνέχισε μπαλέτο και σύγχρονο με δασκάλα τη Μάρα Νιάρχου η οποία ανέλαβε τη Σχολή. Το 2007 εισήχθηκε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου, όπου και διδάχθηκε το ρώσικο σύστημα Vaganova στο μπαλέτο με δασκάλα την Κalina Bogoeva. Δασκάλα της στο μπαλέτο υπήρξε επίσης η Lisa Basova, όπως και οι Μάρω Γρηγορίου, Πέρσα Σταματοπούλου και Μαρία Τσουβαλά στο σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό.
Κατά τη διάρκεια φοίτησής της παρακολούθησε Σεμινάριο για τη διδασκαλία του ρωσικού συστήματος Vaganova το οποίο της παρέχει Επάρκεια για τη διδασκαλία και εκπαίδευση των μαθητών στο συγκεκριμένο σύστημα. Άλλα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει είναι τα εξής:
• Σεμινάριο κλασσικού χορού (κλασσικό, ρεπερτόριο, pointes) με το Ρώσο χοροδιδάσκαλο Anatoli Kovalenko
• Σεμινάριο κλασσικού χορού (κλασσικό, ρεπερτόριο, pointes) με τη Ρωσίδα δασκάλα και χορεύτρια Lisa Basova
• Σεμινάριο ρεπερτορίου του WILLIAM FORSYTHE και αυτοσχεδιασμό με τον χορευτή και χορογράφο της ομάδας FORSYTHE Tony Rizzi
• Σεμινάριο σύγχρονου χορού (σύστημα Limón) με το δάσκαλο και χορογράφο Χάρη Μανταφούνη

Έχει επίσης συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού ως μέλος της ομάδας Τerpsi-horos.

Από τη Σχολή αποφοίτησε το 2010 και το ίδιο έτος ξεκίνησε να εργάζεται στην Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Μάρα Νιάρχου. Μέχρι σήμερα διδάσκει στη σχολή κλασσικό και σύγχρονο χορό σε ερασιτεχνικά τμήματα, ενώ συμμετέχει στις παραστάσεις ως χορεύτρια και χορογράφος. Επίσης αναλαμβάνει προετοιμασία για τις Εισαγωγικές εξετάσεις χορού.

Φραντσέσκα Τσολάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού στην Ερασιτεχνική Σχολή Μοριάνοβα – Χαραλάμπη από το 1994. Το 2004 εισήχθη στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, (ΕΛΣ), από όπου και αποφοίτησε το 2007 ως αριστούχος του τμήματος χορευτών. Στη συνέχεια σπούδασε και αποφοίτησε ως αριστούχος από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, (ΚΣΟΤ), από το τμήμα καθηγητών – χορευτών το 2009.
Κατά τη διάρκεια φοίτησης της στην ΕΛΣ, συμμετείχε σε παραγωγές όπως “Η Λίμνη Των Κύκνων”, “Η Βασίλισσα Του Χιονιού” και “Ο Καρυοθραύστης”. Στο ίδιο διάστημα, καθώς και στο διάστημα που φοιτούσε στην ΚΣΟΤ, παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια των σχολών αυτών πάνω στο κλασικό μπαλέτο, το σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό, τη χορογραφική σύνθεση και τη σύνδεση λόγου – κίνησης. Επίσης, έχει παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια :
– “American Ballet Theater, ABT, NY” (2005)
– “International Summer Ballet Academy, Varna” (2006)
– “Jacob’s Pillow” jazz/musical theater dance workshop (2010)
– Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Αντώνη Φωνιαδάκη (2013)
Ακόμη, έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό Eurovision για νέους χορευτές και στον διαγωνισμό χορού “Τερψιχόρης Έργα” (2003), ενώ το 2009 έδωσε διάλεξη με θέμα “Ο χορός ως τέχνη και ως επάγγελμα” στα πλαίσια σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και πραγματοποίησε σεμινάριο κίνησης σε σπουδαστές θεάτρου.
Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε ερασιτεχνικά τμήματα μικρών και μεγάλων, ενώ συμμετέχει στις παραστάσεις των σχολών ως χορογράφος αλλά και ως χορεύτρια. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει και προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις χορού.

Γιάννης Μπενέτος

Ο Γιάννης Μπενέτος γεννηθηκε στην Αθηνα.
Είναι αποφοιτος της Ανωτερης Επαγγελματικης Σχολης Χορου ΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ και της Ανωτατης Σχολης Χορου της ΣΟΥΗΔΙΑΣ
(DANSHOGSKOLAN).
Εναι χορευτης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ από το 1996 και εχει
χορεψει σολιστικους ρολους σε μπαλλετα όπως- ROMEO AND JULIET –
SWAN LAKE – MOORS PAVANE – LA FILLE MAL GARDEE κ.α.
Εχει χορογραφησει τρια εργα για το μπαλλετο της Ε.Λ.Σ. (6+6) 2011- Α BLACK LABEL’S NIGHT DREAM 2012- MORE THAN BLACK OR WHITE(WHAT THE….?)2013

Καλαφάτη Ελευθερία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάριο musical από την βραβευμένη με Tony Award χορογράφο Gillian Gregory. Έχει συμμετάσχει στα Mad Music Video Awards , στην ταινία μεγάλου μήκους “Το χάρισμα” σε σκηνοθεσία Χριστίνας Ιωακειμίδη καθώς και σε Video Clips. Έχει συμμετάσχει στο Musical “Grease”, στο ρόλο της Frenchy των Jim Jacobs & Warren Casey σε Σκηνοθεσία του David Gilmor και Χορογραφίες του Stephen Mear , στην οπερέτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Οι Απάχηδες των Αθηνών” του Νίκου Χατζηαποστόλου. Διδάσκει Funky Jazz σε σχολές χορού από το 2004 καθώς και μαθήματα Jazz και σύγχρονου χορού.

Νίκος Γιάννης

Γεννήθηκε στο Καστράκι Καλαμπάκας απ’ όπου ξεκίνησε και τα πρώτα του χορευτικά βήματα μέσα από την παραδοσιακή μουσική της χώρας μας και στην διάρκεια των φοιτητικών του σπουδών στην Θεσσαλονίκη εμπλούτισε τις χορευτικές του γνώσεις σπουδάζοντας στην Χ.Α.Ν.Θ. musical Jazz. Είναι διπλωματούχος καθηγητής μπαλέτου και σύγχρονου χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΜΠΑΚΑΛΗ , καθηγητής latin επιπέδου Associate , UK A καθώς και διπλωματούχος modern theater επιπέδου intermediate. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορα είδη χορού στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό και απέκτησε εξειδίκευση στην διδασκαλία του Funky Jazz. Συμμετείχε σε μεγάλα τηλεοπτικά shows στην Ελλάδα όπως X Factor 1 & 2 , Dream Show , MAD Video Music Awards και έχει συνεργαστεί με πληθώρα ελλήνων Καλλιτεχνών. Στόχος του είναι να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του για τον χορό στους μαθητές του προβάλλοντας την χαρά , ευεξία , υγεία , δύναμη και αισιοδοξία που σου προσφέρει αυτή η τέχνη.

Παλαιότερες Συνεργασίες

Αγγέλα Πατσέλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ανωτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Μοριάνoβα-Τράστα, συνέχισε τις σπουδές της στην Hungarian Dance Academy της Βουδαπέστης.
Το 2006, κέρδισε υποτροφία και φοίτησε στο The School at Jacob’s Pillow στις ΗΠΑ πάνω στη Musical Theatre Jazz.
Επίσης έχει ανώτερες σπουδές πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς χορού: «6ème Concours International de Danse de Paris» (1994) και «16th International Ballet Competition – Varna» (1994).
Υπήρξε μέλος του Studio Μπαλέτου της ΕΛΣ οπου συνεργάστηκε με το μπαλέτο της ΕΛΣ.
Διδασκει στην Ανωτερη Επαγγελματικη Σχολη Μοριανοβα- Τραστα, στην Ανωτερη Σχολη Δραματικης Τεχνης Μαιρη Βογιατζη-Τραγκα και σε ερασιτεχνικες σχολες χορου. Ειναι μελος της ομαδας χορου Αεναον Χοροθεατρο κ της ομαδας χορου LOAD.
Παράλληλα εργάζεται ως χορογράφος και κινησιολογος στο ελεύθερο θέατρο.

Αμαντίν Χατζηθωμά

Η Αμαντίν Χατζηθωμά ειναι διπλωματουχος της Γαλλικης Φιλολογιας απο το Πανεπιστημιο της Σορβονης.
Εχει σπουδασει πιανο και κλασικο μπαλετο με το συστημα RAD ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Σχολη Χορου της
Μ. Κανατσουλη.
Εχει συμμετασχει σα χορευτρια σε πολλες χορευτρικες εκδηλωσεις με σημαντικοτερη τη συμμετοχη της το 2007 με τον Σαρμπελ στη EUROVISION.
Εχει παρακολουθησει πολλα σεμιναρια HIP-HOP το οποιο και διδασκει τα τελευταια χρονια σε ολα τα επιπεδα μαθητων.

Παπακωστοπούλου Βαρβάρα

Σπουδές και σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει:
Αυγ. 2008: Πλήρης υποτροφία χορού για το σεμινάριο Jazz/Musical Theatre στο Jacob’s Pillow στη Μασσαχουσέτη
Ιουλ. 2005: Πλήρης υποτροφία για το σεμινάριο μοντέρνου χορού στο Jacob’s Pillow στη Μασσαχουσέτη
Ιουν. 2001: Απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Νίκη Κονταξάκη”
Μάιος 2001: Κάτοχος Διπλώματος Advanced από τη Royal Academy of Dancing (RAD)
2000: Σεμινάριο μπαλέτου με την Μαργαρίτα Ντιμίτροβα
1999: Σεμινάριο μπαλέτου με τον Λεωνίδα Ντεπιάν
1999: Σεμινάριο μοντέρνου χορού με την Deborah Saxon

Επαγγελματική εμπειρία:
Δεκ. 2007 – Ιούν. 2010: Καθηγήτρια χορού στη σχολή “Αλίκη Γιαννετάκη”
Οκτ. 2004 – σήμερα: Καθηγήτρια χορού στη σχολή “Μάρα Νιάρχου”
Μάιος 2006: Συμμετοχή στην Euorovision της Αθήνας σε χορογραφίες
Φωκά Ευαγγελινού
2003-2005: Μέλος της ομάδας χορού “OMADANCE” χορογράφος Pierre
Tavernier
Δεκ. 2004: Παράσταση στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών με τα έργα ” Chopenjana” και “Prince Igor”
Σεπτ. 2004: Παράσταση – αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο σε χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου
Ιουλ. 2004: Συμμετοχή στην παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου με τίτλο “Συναυλία των κεριών” στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ σε χορογραφίες Σοφίας Σπυράτου
Ιουλ. 2004: Συμμετοχή στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ σε χορογραφίες Σοφίας Σπυράτου
Ιαν. 2004: Παράσταση – αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο “Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε χορογραφίες Λεωνίδα Ντεπιάν

Ξένες γλώσσες:
1996: Proficiency in English
1995: Zertificat Elementarstufe Deutsch

Μακρυπίδης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Intermediate istd Modern Jazz.
Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια Hip-Hop “Juste Debout Athens 2011” , “who’s got the Groove” και “Hip Hop Dance Revolution ,dance Camp 2015”.
Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου και κλασσικού χορού καθώς και Commercial Jazz.
Έχει συμμετάσχει στο “Your Face Sounds Familiar”και στο ελληνικό “Voice 2 (2015)” καθώς και σε πολλά video Clip.
Επιπλέον έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό “Hip-Hop International”.
Τέλος έχει συμμετάσχει στη ταινία μικρού μήκους του Αντώνη Τζούμα “Normal Day”.