Καθηγητές

Μάρα Νιαρχου

Η Μάρα Νιάρχου ξεκίνησε το χορό σε μικρή ηλικία στη Σχολή Χορού “Μαίρης Βανδώρου”.

Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα στο φυτώριο της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για δυο χρόνια.
Είναι Διπλωματούχος Καθηγήτρια Χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής ΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ και ο τίτλος σπουδών  της είναι ισότιμος με τίτλο σπουδών Ανώτερης Εκπαίδευσης.
 
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού χορού στη σχολή  του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΣΗ και της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ. 
 
Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών της διδάχτηκε κλασικό και σύγχρονο χορό, ρυθμική και ρεπερτόριο από καταξιωμένους καθηγητές( Λ.ΕΡΕΝΙΔΗΣ ,Μ. ΡΑΖΗ, Μ . ΚΥΝΗΓΟΥ, Ν. ΚΑΛΕΘΡΙΑΝΟΥ, Λ. ΑΡΙΣΜΑΝΟΓΛΟΥ ,Β. ΚΥΚΝΑ. κ.α.)
 
Συμμετείχε ως  χορεύτρια σε πολλές παραστάσεις κατά τη διάρκεια των ερασιτεχνικών και επαγγελματικών της σπουδών . 
 
Υπήρξε χορεύτρια της  χορευτικής ομάδας  “ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ “.
 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού χορού με τον Λ.ΝΤΕ ΠΙΑΝ  και σεμινάρια θεωρίας κλασικού χορού με την Κ. BOGOEVA.
 
Είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος (ΣΙΣΧΕ) και συμμετέχει ανελλιπώς στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σωματείο.
 
Από το 1996 διατηρεί τη δική της Σχολή Χορού διδάσκοντας χορό  σε όλα τα επίπεδα μάθησης. 

Διευθύντρια Σχολής

Mara-Niarchou

Οι καθηγητεσ τησ σχολησ

Σταυρούλα Δελέντα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 2008 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας το 2014.

Το 2007 εισήχθηκε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου, όπου και διδάχθηκε το ρώσικο σύστημα Vaganova στο μπαλέτο  με δασκάλα την Κalina Bogoeva.

Κατά τη διάρκεια φοίτησής της παρακολούθησε Σεμινάριο  για τη διδασκαλία του συστήματος Vaganova το οποίο της παρέχει Επάρκεια για τη διδασκαλία και εκπαίδευση των μαθητών στο συγκεκριμένο  σύστημα. Άλλα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει είναι τα εξής:

 • Σεμινάριο κλασσικού ρεπερτορίου και pointes με το Ρώσο χοροδιδάσκαλο Anatoli Kovalenko

 • Σεμινάριο κλασσικού ρεπερτορίου και pointes με τη Ρωσίδα δασκάλα και χορεύτρια Lisa Basova

 • Σεμινάριο ρεπερτορίου του WILLIAM FORSYTHE και αυτοσχεδιασμό με τον χορευτή και χορογράφο της ομάδας FORSYTHE  Tony Rizzi

 • Σεμινάριο σύγχρονου χορού (σύστημα Limón) με το δάσκαλο και χορογράφο Χάρη Μανταφούνη

Έχει επίσης συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού ως μέλος της ομάδας Τerpsi-horos.

Από τη Σχολή αποφοίτησε το 2010 και το ίδιο έτος ξεκίνησε να εργάζεται στην Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Μάρας Νιάρχου. Μέχρι σήμερα διδάσκει στη σχολή Μπαλέτο, Σύγχρονο (Release, Limón) και Αυτοσχεδιασμό σε ερασιτεχνικά τμήματα, ενώ συμμετέχει στις παραστάσεις ως χορεύτρια και χορογράφος.

 Επίσης αναλαμβάνει προετοιμασία για τις Εισαγωγικές εξετάσεις χορού.


Διδάσκει:

Σύγχρονο, Μπαλέτο & Pilates

Φραντσεσκα Τσολάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού στην Ερασιτεχνική Σχολή Μοριάνοβα – Χαραλάμπη από το 1994. Το 2004 εισήχθη στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, (ΕΛΣ), από όπου και αποφοίτησε το 2007 ως αριστούχος του τμήματος χορευτών. Στη συνέχεια σπούδασε και αποφοίτησε ως αριστούχος από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, (ΚΣΟΤ), από το τμήμα καθηγητών – χορευτών το 2009.

      Κατά τη διάρκεια φοίτησης της στην ΕΛΣ, συμμετείχε σε παραγωγές όπως “Η Λίμνη Των Κύκνων”, “Η Βασίλισσα Του Χιονιού” και “Ο Καρυοθραύστης” κ.α. Στο ίδιο διάστημα, καθώς και στο διάστημα που φοιτούσε στην ΚΣΟΤ, παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια των σχολών αυτών πάνω στο κλασικό μπαλέτο, το σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό, τη χορογραφική σύνθεση και τη σύνδεση λόγου – κίνησης. Επίσης, έχει παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια :

 • “American Ballet Theater, ABT, NY” (2005)
 • “International Summer Ballet Academy, Varna” (2006)
 • “Jacob’s Pillow” jazz/musical theater dance workshop (2010)
 • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Αντώνη Φωνιαδάκη (2013)
 • Master Class από την Denise Vale (Senior Artistic Associate) και την PeiJu Chien-Pott (Principal Dancer) της Martha Graham Dance Company.

Ακόμη, έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό Eurovision για νέους χορευτές και στον διαγωνισμό χορού “Τερψιχόρης Έργα” (2003), ενώ το 2009 έδωσε διάλεξη με θέμα “Ο χορός ως τέχνη και ως επάγγελμα” στα πλαίσια σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και πραγματοποίησε σεμινάριο κίνησης σε σπουδαστές θεάτρου.

      Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε ερασιτεχνικά τμήματα μικρών και μεγάλων, ενώ συμμετέχει στις παραστάσεις των σχολών ως χορογράφος αλλά και ως χορεύτρια. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει και προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις χορού και συμμετοχή σε διαγωνισμούς χορού.

 

Διδάσκει:

Σύγχρονο, Graham & Αυτοσχεδιασμό

Γιάννης Μπενέτος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Ελλάδα και στην Σουηδία.

Είναι κορυφαίος χορευτής του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).

Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει έργα όπως DON QUIXOTE,  CINDERELLA, SLEEPING BEAUTY,  RAYMONDA,  LA BAYADERE,  SWAN LAKE,  ROMEO AND JULIET, LES SYLPHIDES, SNOW QUEEN,  NUTCRACKER, MOORS PAVANE,  LA FILLE MAL GARDEE,  EUGENE ONEGIN,  GISELLE,  ALLES WALZER, ΕMPTY PLACE, JOURNEY TO ETERNITY,  PETRUSHKA,  ZORBAS, CHOPIN IN LOVE , LINKS , SARABANDE, SHAKERLOOPS, DE/EQUILIBRE/S, CACTI και άλλα.

 

Έχει χορέψει σολιστικούς ρόλους σε έργα όπως NUTCRACKER,  ROMEO AND JULIET,  SWAN LAKE,  MOORS PAVANE,  LA FILLE MAL GARDEE, GISELLE, SARABANDE, CACTI  και άλλα.

Έχει συνεργαστεί με τους RENATO ZANELLA , IREK MUKHAMEDOV  , RUDY  VAN DANDZIG , VLADIMIR VASILIEV ,OLEG VINOGRADOV, IGOR ZELENSKY , SIMON MOTRAM, YURI FATEEV ,LYNN SEYMOUR , ALICE ELLIOT , BRUSE STEIVEL , ALICE CONDODINA , YANNIK BOQUIN, PONTUS LINDBERG, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΤΕ ΠΙΑΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΣΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΑΦΟΥΝΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ και άλλους.

Έχει χορογραφήσει πέντε έργα για το Μπαλέτο της

 • “6+6”
 • “A BLACK LABEL’S  NIGHT  DREAM”
 • “MORE THAN BLACK OR WHITE”(WHAT THE ……?)
 • “VII/D.S-1”
 • “FOUR OF MY SHADOWS”

 

 

Διδάσκει:

Μπαλέτο Προχωρημένου Επίπεδου

Νίκος Γιάννης

Γεννήθηκε στο Καστράκι Καλαμπάκας απ’ όπου ξεκίνησε και τα πρώτα του χορευτικά βήματα μέσα από την παραδοσιακή μουσική της χώρας μας και στην διάρκεια των φοιτητικών του σπουδών στην Θεσσαλονίκη εμπλούτισε τις χορευτικές του γνώσεις σπουδάζοντας στην Χ.Α.Ν.Θ. musical Jazz. Είναι διπλωματούχος καθηγητής μπαλέτου και σύγχρονου χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΜΠΑΚΑΛΗ , καθηγητής latin επιπέδου Associate , UK A καθώς και διπλωματούχος modern theater επιπέδου intermediate. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορα είδη χορού στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό και απέκτησε εξειδίκευση στην διδασκαλία του Funky Jazz. Συμμετείχε σε μεγάλα τηλεοπτικά shows στην Ελλάδα όπως X Factor 1 & 2 , Dream Show , MAD Video Music Awards και έχει συνεργαστεί με πληθώρα ελλήνων Καλλιτεχνών. Στόχος του είναι να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του για τον χορό στους μαθητές του προβάλλοντας την χαρά , ευεξία , υγεία , δύναμη και αισιοδοξία που σου προσφέρει αυτή η τέχνη.

 

Διδάσκει:

Commercial & Funky Jazz προχωρημένων Τμημάτων

Ελευθερία Καλαφάτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάριο musical από την βραβευμένη με Tony Award χορογράφο Gillian Gregory. Έχει συμμετάσχει στα Mad Music Video Awards , στην ταινία μεγάλου μήκους “Το χάρισμα” σε σκηνοθεσία Χριστίνας Ιωακειμίδη καθώς και σε Video Clips. Έχει συμμετάσχει στο Musical “Grease”, στο ρόλο της Frenchy των Jim Jacobs & Warren Casey σε Σκηνοθεσία του David Gilmor και Χορογραφίες του Stephen Mear , στην οπερέτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Οι Απάχηδες των Αθηνών” του Νίκου Χατζηαποστόλου. Διδάσκει Funky Jazz σε σχολές χορού από το 2004 καθώς και μαθήματα Jazz και σύγχρονου χορού.

 

 

Διδάσκει:

Funky Jazz Αρχάριων Τμημάτων

παλαιοτεροι συνεργατεσ

Βαρβάρα Παπακωστοπούλου

 

Δίδαξε τμήματα Σύγχρονου χορού,

από 2005-2009 & 2013-2015

Αμαντίν Χατζηθωμά

 

Δίδαξε τμήματα Jazz & Hip-Hop,

από 2011-2015

Κωνσταντίνος Μακρυπίδης

 

Δίδαξε τμήματα Hip-Hop,

από 2015-2017

GUEST ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

elena-topalidou

Έλενα Τοπαλίδου

 

Δίδαξε Μπαλέτο, προχωρημένου τμήματος

Σε καλοκαιρινά σεμινάρια (2018 & 2019)

Aggela-Patseli

Αγγέλα Πατσέλη

 

Δίδαξε Μπαλέτο, προχωρημένου τμήματος

Σε καλοκαιρινό σεμινάριο (2018)

Viki_alex

Βίκυ Αλεξανδράκη

 

Δίδαξε Αυτοσχεδιασμό, αρχάριου τμήματος

Σε χειμερινό σεμινάριο (2020)

PLOTINOS-HLIADHS

Πλωτίνος Ηλιάδης

 

Δίδαξε Σύγχρονο, προχωρημένου τμήματος

Στα καλοκαιρινά σεμινάρια (2018) 

Hlias-Mpagiwrgos

Ηλίας Μπαγιώργος

 

Δίδαξε Σύγχρονο, προχωρημένου τμήματος

Στα καλοκαιρινά σεμινάρια (2019)

zwi-Tsouni

Ζωή Τσούνη

 

Δίδαξε Ελληνικούς Χορούς

Σε χειμερινό σεμινάριο (2019)